tisdag 9 juli 2013

Ridning ingen sport?

 Det har just kommit ut en artikel om Sverigedemokraterna som inte tror på att ridning är en idrott. "Inte fysiskt krävande". Idioter.

"Sverigedemokraternas ordförande i Östhammar Mikael Rahm upprörs på SD:s officiella hemsida över att MP:s representant ifrågasätter fördelningen av  idrottsstödet mellan den mansdominerade ishockeyn och den kvinnodominerade ridningen. Rahm inleder inlägget i sann SD-anda med att ifrågasätta varför det ska läggas lika mycket pengar på kvinnodominerade idrotter:
Vad man vill uppnå är inte riktigt klart, men det mesta tyder på att man vill ha en mer jämt könsfördelad spridning av kommunens pengar än vad som sker idag. I högerspalten på artikeln kan man se könsfördelningen, vilket tydligen och av någon märklig anledning är viktig.
Ja Micke det kan kännas märkligt för dig att alla kommunens invånare jämlikt får ta del av skattepengarnas fördelning, men för resten av oss känns det naturligt.
Men Micke stannar inte där. Förutom att döma ut Östhammars idrottskvinnor passar han även på att döma ut en av Sveriges största idrottsrörelser:
Men om vi nu funderar lite på vad det handlar om, att stödja idrotter, kan väl inte ens Kerstin Dreborg (MP), tillstå att ridsport är en idrott. Sport kan jag tillstå, men inte idrott. Idrott eller lagsport där det krävs fysiska insatser kan jag acceptera som idrott. Fotboll, innebandy m.fl. där vi pratar om fysiskt idrottsutövning inkluderas, men definitivt inte ridning. Visst är det så att fler tjejer och kvinnor håller på med ridning än killar, men det är ingen idrott, lagsport eller kräver fysiska prestationer.  Vad sägs om rally, schack, boule, dataspel eller bridge? Är det idrotter eller sporter? Visst, man behöver skicklighet i vad det än vara må, men ridsport är definitivt diskvalificerad som idrott.
Oj, oj och oj… Den här konversationen kom vi ihåg från högstadiet, men då gällde det 13-åriga brådmogna pojkar och inte medelålders kommunpolitiker.
Men vansinnet slutar inte där. Micke lyckas även få in SD:s favoritfråga invandringen i texten – eller som han formulerar det, ”berikare”:
Snart kommer antagligen krav på stöd till idrotter som ”berikare” i denna kommun vill bidra med, och är det dessutom kvinnliga utövare kommer väl mp, att motionera om extra anslag från kommunen.
Nu kanske ni får intrycket att Sverigedemokraterna är hästfientliga, men det är inte sant. Sverigedemokraterna är bara hästkritiska…"

Inga kommentarer: